Jednoduchý recept

Žampionoví garnáti

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 46319
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cuketa
600 g Garnát obecný
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 kávová lžička Pepř bílý
2 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 polévková lžíce Tuk
1 kávová lžička Tymián čerstvý
0,3 l Vývar zeleninový
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 107kJ
6% Sacharidy 21 g
184% Tuky 138 g
91% Sodík 2 g
91% Bílkoviny 51 g

Žampionoví garnáti postup přípravy receptu:

1

Rozmrazíme zmrazené garnáty. Vyjmeme je z krunýřů a nakrojíme je podélně. Vyndáme střívko, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Dáme zakryté odležet do lednice.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibuli.

3

Na 220 stupňů předehřejeme troubu.

4

Mrkev omyjeme a nastrouháme, přidáme do hrnce. Umyjeme cuketu, oloupeme a nastrouháme. Dáme ji podusit a přidáme sůl, pepř a tymián. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se třetina neodpaří.

5

Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní polovinu zeleniny a na ni rozložíme garnáty. Zbylou zeleninu promícháme s parmezánem a smetanou a touto směsí zalijeme garnáty.

6

Zapékáme 20 minut a poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept