Žampionoví garnáti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionoví garnáti
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cuketa |
600 g | Garnát obecný |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
0,3 l | Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 331,5mg |
Draslík | 788,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionoví garnáti postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazíme zmrazené garnáty. Vyjmeme je z krunýřů a nakrojíme je podélně. Vyndáme střívko, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Dáme zakryté odležet do lednice. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibuli. |
3 | Na 220 stupňů předehřejeme troubu. |
4 | Mrkev omyjeme a nastrouháme, přidáme do hrnce. Umyjeme cuketu, oloupeme a nastrouháme. Dáme ji podusit a přidáme sůl, pepř a tymián. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se třetina neodpaří. |
5 | Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní polovinu zeleniny a na ni rozložíme garnáty. Zbylou zeleninu promícháme s parmezánem a smetanou a touto směsí zalijeme garnáty. |
6 | Zapékáme 20 minut a poté ihned podáváme. |