Jednoduchý recept

Chléb ze směsi hladké a celozrnné mouky - malý bochník

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46320

Ingredience

1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
225 g Mouka pšeničná celozrnná
225 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
24% Sacharidy 88 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 415 mg
26% Bílkoviny 14 g

Chléb ze směsi hladké a celozrnné mouky - malý bochník postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Chléb z dvou druhů mouky - hladké a celozrnné - je lehčí a má příjemný ořechový nádech. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept