Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46322
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Bujón houbový
2 ks Celer - nať
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Máslo pomazánkové
2 ks Mrkev kořen
3 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 210kJ
3% Sacharidy 10 g
259% Tuky 194 g
15% Sodík 291 mg
29% Bílkoviny 16 g

Vejce s mrkví postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo. Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky, přidáme k nim 0,5 lžičky citronové šťávy, pomazánkové máslo, sůl, pepř a majonézu. Kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Vše vymícháme a vyšleháme na hladký krém, kterým naplníme půlky bílků.

2

Oloupané a omyté mrkve nakrájíme na tenké plátky silné asi 3 mm. Houbový bujón přivedeme k varu v 0,4 l vody, vložíme do něj plátky mrkve a při mírné teplotě je vaříme 1,5 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat a 2 omyté celerové stonky s listy ponoříme do horkého bujónu na několik sekund, pak je vyjmeme a necháme okapat.

3

Plátky mrkve nakrájíme na nudličky o délce 5 cm. Vždy několik nudliček omotáme kouskem celerové natě a položíme je na na naplněné půlky bílků. Vejce poklademe na mísu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept