Vejce s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s mrkví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46322 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bujón houbový |
2 ks | Celer - nať |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máslo pomazánkové |
2 ks | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 167,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Celer - nať, Hellmann's Majonéza originál, Máslo pomazánkové, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s mrkví postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo. Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky, přidáme k nim 0,5 lžičky citronové šťávy, pomazánkové máslo, sůl, pepř a majonézu. Kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Vše vymícháme a vyšleháme na hladký krém, kterým naplníme půlky bílků. |
2 | Oloupané a omyté mrkve nakrájíme na tenké plátky silné asi 3 mm. Houbový bujón přivedeme k varu v 0,4 l vody, vložíme do něj plátky mrkve a při mírné teplotě je vaříme 1,5 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat a 2 omyté celerové stonky s listy ponoříme do horkého bujónu na několik sekund, pak je vyjmeme a necháme okapat. |
3 | Plátky mrkve nakrájíme na nudličky o délce 5 cm. Vždy několik nudliček omotáme kouskem celerové natě a položíme je na na naplněné půlky bílků. Vejce poklademe na mísu a servírujeme. |