Jednoduchý recept

Chléb s cibulovo-česnekovou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46324
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí
450 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Rozmarýn čerstvý
1,5 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 246kJ
16% Sacharidy 59 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 250 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chléb s cibulovo-česnekovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky čenesku oloupeme a také najemno nakrájíme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme 2 až 3 minuty nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek, cukr a smažíme ještě 2 minuty, až má směs zlatavou barvu. Nakonec ještě vmícháme jemně nasekaný rozmarýn a odstavíme pánev z ohně.

3

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme cibulovo-česnekovou směs z pánve a přisypeme mouku tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.

4

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

5

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

6

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept