Chléb se sýrovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se sýrovou příchutí
Chléb se sýrovou příchutí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46325 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná celozrnná |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
2,3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Čedar |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 68,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb se sýrovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Sýr najemno nastrouháme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a pivo, pak přidáme máslo, cukr, sůl, nastrouhaný sýr a nakrájené cibulky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami poprášíme ji droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Chléb se podává s kousky sýra, rajčaty a nakládanými okurkami jako vydatná svačina, studený oběd nebo večeře. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.