Jednoduchý recept

Chléb z těsta s ovesnými vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46326

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
3 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Vločky ovesné
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 370kJ
16% Sacharidy 56 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 198 mg
19% Bílkoviny 11 g

Chléb z těsta s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme s ovesnými vločkami a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení můžeme povrch potřít trochou mléka a posypat ovesnými vločkami.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Ovesné vločky dodávají chlebu chuť a strukturu. Chléb má hustou, ale vláčnou střídku, a křupavou kůrku. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept