Chléb z těsta s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z těsta s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46326 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vločky ovesné |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 10,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z těsta s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme s ovesnými vločkami a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení můžeme povrch potřít trochou mléka a posypat ovesnými vločkami. |
4 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Ovesné vločky dodávají chlebu chuť a strukturu. Chléb má hustou, ale vláčnou střídku, a křupavou kůrku. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.