Jednoduchý recept

Italský chléb

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46327
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
350 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Polenta
1,5 kávová lžička Sůl
2,8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
18% Sacharidy 63 g
5% Tuky 4 g
26% Sodík 526 mg
15% Bílkoviny 9 g

Italský chléb postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Mouku smícháme s polentou a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Chléb v tzv. selském stylu, který se hodí k dušenému masu a sýrům s výraznou chutí. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept