Jednoduchý recept

Chléb se semínkovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46328

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Lněné semínko
250 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Slunečnice - semena
1,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
17% Sacharidy 60 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 198 mg
19% Bílkoviny 10 g

Chléb se semínkovou směsí postup přípravy receptu:

1

Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Chutný chléb plný křupavých semínek, který se hodí k džemům a sýrům. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept