Chléb se semínkovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se semínkovou směsí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46328 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Lněné semínko |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 70,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Slunečnice - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb se semínkovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Chutný chléb plný křupavých semínek, který se hodí k džemům a sýrům. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.