Jednoduchý recept

Vícezrnný chléb se semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46329

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kávová lžička Droždí sušené
100 g Mouka ječná
250 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
100 g Mouka z prosa
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
18% Sacharidy 64 g
6% Tuky 4 g
10% Sodík 199 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vícezrnný chléb se semínky postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Hutný chléb, který ječná a prosná mouka výrazně ochutí. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept