Vícezrnný chléb se semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vícezrnný chléb se semínky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46329 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
100 g | Mouka ječná |
250 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
100 g | Mouka z prosa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 64,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 234,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka ječná, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Mouka z prosa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vícezrnný chléb se semínky postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. |
4 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Hutný chléb, který ječná a prosná mouka výrazně ochutí. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.