Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46330 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
2,8 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka ječná |
1000 g | Mouka ovesná |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 638,6mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 245,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka ječná, Mouka ovesná, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouky pečlivě promícháme a jejich směs přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. |
4 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Velmi chutný a poměrně hutný chléb. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.