Jednoduchý recept

Chléb pohankový

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46331

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
125 g Mouka pohanková
250 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
75 g Vločky pohankové instantní
2,8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 426kJ
16% Sacharidy 59 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 196 mg
15% Bílkoviny 8 g

Chléb pohankový postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky a pohankové vločky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Pohanka je bohatá na vitamíny A,B a vápník. Pohanková mouka má šedou barvu a výraznou chuť. Chléb se výborně hodí pro přípravu sendvičů nebo jako příloha. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept