Chléb pohankový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb pohankový
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46331 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
125 g | Mouka pohanková |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Vločky pohankové instantní |
2,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 12,8mg |
Vláknina | 717,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká, Vločky pohankové instantní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb pohankový postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky a pohankové vločky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. |
4 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Pohanka je bohatá na vitamíny A,B a vápník. Pohanková mouka má šedou barvu a výraznou chuť. Chléb se výborně hodí pro přípravu sendvičů nebo jako příloha. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.