Jednoduchý recept

Chléb ze směsi žitné a pohankové mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46333
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
100 g Mouka pohanková
250 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mouka žitná
2 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Vločky žitné
2,8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 341kJ
17% Sacharidy 62 g
6% Tuky 4 g
10% Sodík 197 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chléb ze směsi žitné a pohankové mouky postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme s vločkami a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Hutný chléb, který je nejvhodnější k sýrům s výraznou chutí. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept