Jednoduchý recept

Vláčný chléb z bulguru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46334
Kategorie: Bulgur

Ingredience

50 g Bulgur
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
100 g Mouka pšeničná celozrnná
350 g Mouka pšeničná hladká
1,5 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
27% Sacharidy 96 g
11% Tuky 8 g
15% Sodík 306 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vláčný chléb z bulguru postup přípravy receptu:

1

Bulgur v žáruvzdorné misce zalijeme litrem vařící vody a necháme 20 minut stát, pak ho přecedíme přes síto a necháme okapat.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny vložíme okapaný bulgur a nalijeme 3 dl vody, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně vypečenou kůrkou, a zapneme. V průběhu hnětení je potřeba kontrolovat hustotu těsta, v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Chléb s bulgurem má vláčnou strukturu a ořechovou chuť. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept