Jednoduchý recept

Jihoamerický chléb s quinoa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46335
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
250 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Quinoa
1,5 kávová lžička Sůl
3,3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 366kJ
18% Sacharidy 63 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 198 mg
17% Bílkoviny 10 g

Jihoamerický chléb s quinoa postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme pánev a na ni nasypeme quinou, přilijeme 1 dl vařící vody a vaříme asi 10 minut, dokud se semínka nerozdělí. Pánev odstavíme z ohně, quinou necháme zchladit a počkáme, až se všechna voda do ní vsákne.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlou quinou a 2,25 dl vody, pak přidáme olej, cukr a sůl. Obě mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. V průběhu hnětení kontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Quinoa - tzv. "matka obilí" svými nutričními hodnotami výrazně převyšuje ostatní obilniny. Je to bezlepkové semínko, pocházející z Jižní Ameriky. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept