Jihoamerický chléb s quinoa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihoamerický chléb s quinoa
Jihoamerický chléb s quinoa
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46335 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Quinoa |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3,3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 68,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Quinoa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihoamerický chléb s quinoa postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme pánev a na ni nasypeme quinou, přilijeme 1 dl vařící vody a vaříme asi 10 minut, dokud se semínka nerozdělí. Pánev odstavíme z ohně, quinou necháme zchladit a počkáme, až se všechna voda do ní vsákne. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlou quinou a 2,25 dl vody, pak přidáme olej, cukr a sůl. Obě mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. V průběhu hnětení kontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Quinoa - tzv. "matka obilí" svými nutričními hodnotami výrazně převyšuje ostatní obilniny. Je to bezlepkové semínko, pocházející z Jižní Ameriky. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.