Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46338 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
75 g | Olivy nakládané |
75 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 207,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olivy nakládané, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Nakládaná sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme je najemno. Okapané olivy vypeckujeme a také jemně nakrájíme. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení - některé přístroje na to upozorní - přidáme nakrájená sušená rajčata a olivy. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Chléb v italském stylu, který je vhodný jako příloha k těstovinám. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.