Recept

Lilek s mozzarellou a rajčaty na česneku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 46339
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Lilek
250 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej stolní
1 hrst Oregano čerstvé
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 20 g
30% Sodík 593 mg
28% Bílkoviny 16 g

Lilek s mozzarellou a rajčaty na česneku postup přípravy receptu:

1

Oregano, tymián a bazalku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Rajčata, mozarellu a oloupaný lilek nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné plátky.

2

Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme kolečka lilku, která necháme po orestování chvilku okapat od oleje. Potom vymažeme ohnivzdornou mísu nebo pekáček tukem nebo olejem. Do připravené nádoby naskládáme ve vrstvách orestovaná kolečka lilku, mozarely a rajčat - střídavě a jednotlivé vrstvy prokládáme jemnými plátky česneku a nasekanými bylinkami - oreganem, bazalkou a tymiánem a nakonec osolíme. Podlijeme troškou vody a dáme zprudka zapéct do předehřáté trouby.

3

Takto přiravenou zeleninu podáváme teplou s rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka

Místo čerstvých bylinek můžeme použít i sušené bylinky nebo směs Italská sůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept