Třešňové semifreddo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové semifreddo
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4634 |
Kategorie: | Semifredo |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kg | Třešně |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 221,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové semifreddo postup přípravy receptu:
1 | Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto. |
2 | Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout. |
3 | Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému. |
4 | Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky. |
5 | Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky. |