Čerstvé meruňky smažené v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé meruňky smažené v těstíčku
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46340 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
600 g | Meruňky |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
Na těstíčko | |
---|---|
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
70 ml | Víno bílé |
Na obalení | |
70 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 545,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Meruňky, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Cukr moučkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé meruňky smažené v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné meruňky rozpůlíme, vypeckujeme, obalíme v hladké mouce a namáčíme v těstíčku. |
2 | Meruňky usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí. |
3 | Těstíčko připravíme smícháním polohrubé mouky s rozšlehanými vejci, solí, smetanou a vínem. |