Palačinky černo - bílé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky černo - bílé
Palačinky černo - bílé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46341 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Džem meruňkový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
5 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Bílá omáčka | |
---|---|
200 g | Čokoláda bílá |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Tmavá omáčka | |
200 g | Čokoláda hořká |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 228,2mg |
Draslík | 510,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 778,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Čokoláda bílá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem meruňkový, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Čokoláda hořká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky černo - bílé postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do vhodné nádoby, přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce, přilijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a směs vyšleháme na hladké těsto, které přiklopené odložíme na 15 minut odpočinout. |
2 | Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, zakroužíme pánvi, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve a na středně silném ohni opékáme spodní část, obrátíme a dopečeme dozlatova horní část palačinky. V postupu pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Palačinky udržujeme do jejích podávání teplé. |
3 | Bílá omáčka: Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme nastrouhanou bílou čokoládu a spolu za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády. Čokoláda se smetanou se navaří, ale jen zahřívá. Omáčku zachováme do podávání teplou. |
4 | Tmavá omáčka: V rendlíku za stálého míchání zahříváme smetanu s nastrouhanou hořkou čokoládou do její rozpuštění. Smetanu opět nevaříme, jen zahříváme a udržujeme omáčku teplou. |
5 | Teplé palačinky podle porci rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, na džem nalijeme bílou a tmavou omáčku, složíme do vějíře, porce posypeme nastrouhanou bílou a tmavou čokoládou a ihned podáváme. |
Poznámka
Palačinky podáváme jako teplý předkrm, hlavní jídlo, ale také jako sladký dezert.