Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46342
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Hovězí maso mleté
700 g Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Lasagne
1 kávová lžička Tymián sušený
200 g Vepřové maso mleté
500 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,263 kcal
Kilojoule 5 285kJ
33% Sacharidy 120 g
69% Tuky 52 g
65% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Lilkové lasagne postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme lilky. V hrnci dáme vařit osolenou vodu a lilky v ní vaříme asi 10 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vařené lilky podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Smícháme 2 lžíce olivového oleje, pepř, citronovou šťávu a bazalku. Touto směsí potřeme lilky.

2

Oloupeme cibuli, rokrojíme napůl a nakrájíme ji nadrobno. Připravíme pánev, ve které rozpálíme zbytek oleje, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. Na pánev přidáme mleté maso, které dobře opečeme. K mletému masu vmícháme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem.

3

Připravíme jíšku z másla a mouky a podlijeme ji vývarem. Vše krátce povaříme do zhoustnutí, poté vmícháme mléko a osolíme. Předehřejem troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC).

4

Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, lilky, mletým masem a strouhaným sýrem. Takto dáme zapéct na zhruba 40 minut.

5

Když máme lasagně upečené dozlatova, vyjmeme je z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept