Plátky jablek v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky jablek v pivním těstíčku
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46343 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
600 g | Jablka |
70 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
Na těstíčko | |
---|---|
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Na obalení | |
80 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 228,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky jablek v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku. |
2 | Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí. |