Houbovka po ukrajinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbovka po ukrajinsku
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4635 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,8 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
150 g | Ječné kroupy |
40 g | Jíška instantní |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 245g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 72g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Ječné kroupy, Jíška instantní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbovka po ukrajinsku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a houby nadrobno pokrájíme a podusíme na pánvi. |
2 | Zalijeme vodou, osolíme, přidáme vařené kroupy a vaříme. |
3 | Přidáme na kostičky pokrájené syrové brambory, zahustíme jíškou a dovaříme až budou brambory měkké. |