Jednoduchý recept

Candát ve vývaru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 46351
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Candát obecný
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
0,3 l Víno bílé
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
5% Sacharidy 17 g
275% Tuky 206 g
34% Sodík 689 mg
47% Bílkoviny 26 g

Candát ve vývaru postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného candáta omyjeme, osolíme a opepříme.

2

Očistíme a na kroužky nakrájíme jarní cibulky. Polovinu dáme do břišní dutiny candáta.

3

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Tymián, rozmarýn, petrželku omyjeme a vhodíme ji se zbylou jarní cibulkou, mrkví a bobkovým listem do hrnce. Podlijeme vývarem, bílým vínem, přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut.

4

Na 180 stupňů předehřejeme troubu, candáta vložíme do pekáče a přelijeme horkým vývarem. Zakrytou rybu pečeme 30 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

5

Vývar přecedíme a v otevřeném hrnci necháme třetinu odpařit. Přidáváme nakrájené máslo za stálého šlehání, dokud nebude krémová omáčka.

6

Candáta podáváme s máslovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept