Těstoviny zalité smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zalité smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 46355 |
Ingredience
300 g | Bezlepkové těstoviny |
50 ml | Mléko polotučné |
30 g | Olivy černé |
30 g | Pórek |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Solamyl |
200 g | Šunka dušená |
80 g | Sýr lahůdkový tavený 70% |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 109,4mg |
Draslík | 134,0mg |
Vláknina | 870,0mg |
Vitamín A | 286,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Niva (Rokfór), Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olivy černé, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Šunka dušená, Sýr lahůdkový tavený 70% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bezlepkové těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny zalité smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Sýr Niva nastrouháme, olivy a šunku rozkrájíme na drobné kousky, očištěné a nadrobno pokrájené žampióny krátce podusíme. Smetanovou omáčku připravíme tak, že v rendlíku zahřejeme smetanu na mírném ohni a rozmícháme v ní nastrouhanou Nivu, tavený sýr a dušené žampióny. Když je omáčka příliš řídká, zahustíme ji mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. |
2 | Na závěr přimícháme do omáčky pokrájenou šunku a prohřejeme a smícháme s vařenými těstovinami a posypeme kolečky nakrájeného pórku. Těstoviny s omáčkou podáváme jako hlavní chod teplé. |
Poznámka
Těstoviny uvaříme předem a necháme na teplém místě.