Jednoduchý recept

Cejn na bramborách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46357

Ingredience

1 kávová lžička Anýz celý
800 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Cejn velký
1 ks Citrony
600 g Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
0,3 l Víno bílé
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 606kJ
12% Sacharidy 44 g
22% Tuky 16 g
48% Sodík 958 mg
16% Bílkoviny 9 g

Cejn na bramborách postup přípravy receptu:

1

Omyjeme fenykl, odkrojíme nať, hlízu nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Plech vymažeme olejem a naskládáme do něj fenykl střídavě s bramborami, osolíme a opepříme. Omyjeme tymián a z poloviny natrháme lístečky na zeleninu. Bílé víno rozšleháme se smetanou a přelijeme přes zeleninu. Přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě.

3

Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a do břišních dutin dáme fenyklovou nať, anýzová semínka a zbylý tymián.

4

Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka.

5

Alobal sundáme ze zeleniny, přidáme ryby a pokryjeme citronem. Pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.

6

Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept