Pikantní čočka po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní čočka po španělsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 46362 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Čočka jedlá |
2 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
2 g | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 264,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 66g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní čočka po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a hlávkový salát dobře opereme pod tekoucí vodou a rozdělíme na jednotlivé listy. |
2 | Čočku namočíme do studené vody, nejlépe přes noc a potom ji uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a utřeme, šunku nakrájíme nadrobno. Rajčata přelijeme horkou vodou, abychom je snáze oloupali a nakrájíme je nadrobno, cibuli nasekáme nadrobno. Na tuku osmahneme cibuli a pokrájenou šunku. Ke směsi přidáme utřený česnek a kousky rajčat. Zalijeme trochou vody a necháme rozdusit. |
3 | Potom do směsi přisypeme vařenou čočku, ochutíme pepřem a solí a vše necháme přejít varem. |
4 | Pokrm podáváme teplý s vejci uvařenými natvrdo a hlávkovým salátem. |