Jednoduchý recept

Palačinky s tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46363

Ingredience

13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
100 g Ořechy lískové
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Náplň
1 ks Cibule
300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
400 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,188 kcal
Kilojoule 4 969kJ
28% Sacharidy 100 g
87% Tuky 66 g
27% Sodík 536 mg
97% Bílkoviny 55 g

Palačinky s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Těsto: Polohrubou mouku prosijeme do misky, přidáme kypřící prášek, sůl, vejce, 2 lžíce oleje a vlijeme mléko. Poté směs vyšleháme do hladké hmoty, do které přisypeme mleté ořechy, zamícháme, těsto přikryjeme a na 15 minut odložíme odpočinout.

2

Pánev mírně potřeme olejem, dobře zahřejeme, na celé dno pánve nalijeme těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany. V pečení pokračujeme až do spotřebování těsta a palačinky udržujeme do jejích použití teplé.

3

Náplň: Máslo dáme do malé skleněné misky a v mikrovlnné troubě roztopíme. Konzervu s tuňákem otevřeme, maso vysypeme do vhodné nádoby, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, scezený hrášek, polijeme pomerančovou šťávou, přilijeme teplé máslo, všechny suroviny zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě přidáme sůl a pepř.

4

Hotové palačinky naplníme připravenou tuňákovou náplní, zavineme a naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy. Palačinky potřeme olejem a vložíme do nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 15 minut.

5

Zapečené palačinky ihned porcujeme na talíře a podáváme.

Poznámka

Palačinky s tuňákem podáváme jako teplé hlavní jídlo s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept