Palačinky s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s tuňákem
Palačinky s tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46363 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
5 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
300 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 dl | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 165,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 14,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 790,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Ořechy lískové, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Pomerančová šťáva, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Těsto: Polohrubou mouku prosijeme do misky, přidáme kypřící prášek, sůl, vejce, 2 lžíce oleje a vlijeme mléko. Poté směs vyšleháme do hladké hmoty, do které přisypeme mleté ořechy, zamícháme, těsto přikryjeme a na 15 minut odložíme odpočinout. |
2 | Pánev mírně potřeme olejem, dobře zahřejeme, na celé dno pánve nalijeme těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany. V pečení pokračujeme až do spotřebování těsta a palačinky udržujeme do jejích použití teplé. |
3 | Náplň: Máslo dáme do malé skleněné misky a v mikrovlnné troubě roztopíme. Konzervu s tuňákem otevřeme, maso vysypeme do vhodné nádoby, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, scezený hrášek, polijeme pomerančovou šťávou, přilijeme teplé máslo, všechny suroviny zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě přidáme sůl a pepř. |
4 | Hotové palačinky naplníme připravenou tuňákovou náplní, zavineme a naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy. Palačinky potřeme olejem a vložíme do nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 15 minut. |
5 | Zapečené palačinky ihned porcujeme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Palačinky s tuňákem podáváme jako teplé hlavní jídlo s čerstvou zeleninou.