Jednoduchý recept

Chléb s rozmarýnem a rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46364
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
100 g Mouka pšeničná celozrnná
350 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
75 g Rozinky tmavé
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
1,5 kávová lžička Sůl
2,8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 488kJ
19% Sacharidy 68 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 197 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chléb s rozmarýnem a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko, do druhého rohu rozmarýn a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na správný čas upozorní zvukovým znamením.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Poznámka

Chléb má kořeněnou příchuť a je vhodný k podávání se sýry. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept