Jednoduchý recept

Roláda z holoubátka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46365

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 ml Demi glace
2 ks Holub
2 ks Hříbky čerstvé
1 ks Jalovec
1 polévková lžíce Martell cognac
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn čerstvý
6 plátek Slanina vepřová
100 g Sádlo syrové
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
100 g Vepřová plec
1 polévková lžíce Víno portské
50 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,460 kcal
Kilojoule 6 107kJ
6% Sacharidy 21 g
47% Tuky 35 g
48% Sodík 969 mg
132% Bílkoviny 74 g

Roláda z holoubátka postup přípravy receptu:

1

Vykostíme holuby. Očistíme holubí prsa, osolíme, opepříme a prudce opečeme z obou stran.

2

Zbylé maso z holoubat umeleme s vepřovým masem a hřbetním sádlem.

3

Demi glace dáme do hrnce a svaříme s rozmarýnem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, koňakem a portským vínem. Necháme vypařit třetinu objemu, scedíme a necháme vychladnout.

4

Mleté maso a svařený demi glace dáme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou fáš. Tuto fáš smícháme se švestkami, houbami a piniovými oříšky.

5

Na kuchyňskou fólii rozložíme plátky slaniny, aby se překrývaly. Fáš rozetřeme po slanině, vložíme opečená holubí prsa a zabalíme.

6

Roládu vaříme v páře 35 minut.

7

Můžeme podávat jak studené, tak teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept