Roláda z holoubátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z holoubátka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46365 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 ml | Demi glace |
2 ks | Holub |
2 ks | Hříbky čerstvé |
1 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Sádlo syrové |
6 plátek | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Švestky sušené |
1 špetka | Tymián čerstvý |
100 g | Vepřová plec |
1 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 375,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Holub, Hříbky čerstvé, Oříšky piniové, Rozmarýn čerstvý, Sádlo syrové, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Tymián čerstvý, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Demi glace, Jalovec, Martell cognac, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z holoubátka postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme holuby. Očistíme holubí prsa, osolíme, opepříme a prudce opečeme z obou stran. |
2 | Zbylé maso z holoubat umeleme s vepřovým masem a hřbetním sádlem. |
3 | Demi glace dáme do hrnce a svaříme s rozmarýnem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, koňakem a portským vínem. Necháme vypařit třetinu objemu, scedíme a necháme vychladnout. |
4 | Mleté maso a svařený demi glace dáme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou fáš. Tuto fáš smícháme se švestkami, houbami a piniovými oříšky. |
5 | Na kuchyňskou fólii rozložíme plátky slaniny, aby se překrývaly. Fáš rozetřeme po slanině, vložíme opečená holubí prsa a zabalíme. |
6 | Roládu vaříme v páře 35 minut. |
7 | Můžeme podávat jak studené, tak teplé. |