Jednoduchý recept

Játra na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46367
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 ks Badyán
300 g Cukr krupice
5 ks Hřebíček
2 ks Jablka
300 g Játra husí
3 ks Skořice celá
80 g Sůl
200 ml Víno bílé
1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 351kJ
36% Sacharidy 130 g
5% Tuky 4 g
394% Sodík 8 g
28% Bílkoviny 16 g

Játra na víně postup přípravy receptu:

1

Svaříme červené víno na polovinu s 200g cukru, solí, skořicí, badyánem, hřebíčkem. Necháme zchladit na 70 stupňů, vložíme husí játra a necháme marinovat 48 hodin.

2

Zkaramelizujeme zbylý cukr, zalijeme bílým vínem, přidáme nakrájená jablka na kostičky a vaříme, dokud se víno úplně neodvaří.

3

Poté necháme zchladit a podáváme s plátky jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept