Játra na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46367 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 ks | Badyán |
300 g | Cukr krupice |
5 ks | Hřebíček |
2 ks | Jablka |
300 g | Játra husí |
3 ks | Skořice celá |
80 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 130g |
---|---|
Cholesterol | 386,3mg |
Draslík | 771,8mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Játra husí, Skořice celá, Sůl, Víno bílé, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra na víně postup přípravy receptu:
1 | Svaříme červené víno na polovinu s 200g cukru, solí, skořicí, badyánem, hřebíčkem. Necháme zchladit na 70 stupňů, vložíme husí játra a necháme marinovat 48 hodin. |
2 | Zkaramelizujeme zbylý cukr, zalijeme bílým vínem, přidáme nakrájená jablka na kostičky a vaříme, dokud se víno úplně neodvaří. |
3 | Poté necháme zchladit a podáváme s plátky jater. |