Jednoduchý recept

Ořechový chléb se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46368

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
200 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ořechový olej
75 g Ořechy vlašské
100 g Sýr Rokfór
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
25% Sacharidy 89 g
37% Tuky 28 g
28% Sodík 550 mg
38% Bílkoviny 22 g

Ořechový chléb se sýrem postup přípravy receptu:

1

Plísňový sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme ořechový olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Poznámka

Kořeněný chléb s velmi výraznou chutí. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept