Houbovka speciál - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbovka speciál
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4637 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Houby čerstvé |
60 g | Jíška instantní |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbovka speciál postup přípravy receptu:
1 | Houby pokrájíme na drobno, dáme do vroucí vody, přidáme máslo a tmavou jíšku, přimícháme prošlehané vejce, sůl a jemně pokrájenou na másle dušenou polévkovou zeleninu. |
2 | Místo vody můžeme použít hovězí vývar, čerstvé houby můžeme |
3 | nahradit sušenými. |