Jednoduchý recept

Chléb se směsí bylinek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46370
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 268kJ
16% Sacharidy 59 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 197 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chléb se směsí bylinek postup přípravy receptu:

1

Bylinky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nasekáme je najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a nasekané bylinky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Poznámka

Pokud používáme sušené bylinky, je vhodné jejich množství snížit o dvě třetiny. Chléb s bylinkami má výraznou chuť i aroma a je vynikající příloha k většině jídel. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept