Chléb se směsí bylinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se směsí bylinek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46370 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 31,5mg |
Vláknina | 866,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr třtinový, Droždí sušené, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb se směsí bylinek postup přípravy receptu:
1 | Bylinky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nasekáme je najemno. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a nasekané bylinky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout |
Poznámka
Pokud používáme sušené bylinky, je vhodné jejich množství snížit o dvě třetiny. Chléb s bylinkami má výraznou chuť i aroma a je vynikající příloha k většině jídel. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.