Sladký moučník s rýží a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký moučník s rýží a jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 46371 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
0,5 kg | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
250 g | Rýže loupaná |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 201,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 138,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký moučník s rýží a jablky postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a za stálého míchání ji uvaříme v mléce se špetkou soli doměkka. Uvařenou rýži necháme v hrnci na teplém místě a přikryjeme ji pokličkou. |
2 | Jablka oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky. Žloutek rozšleháme se změklým máslem a do této směsi vmícháme sáček vanilkového cukru a 2 lžíce cukru krystalu. Z bílku ušleháme tuhý sníh. |
3 | Do uvařené rýže vmícháme nejprve směs másla se žloutkem a cukrem a až potom ušlehaný sníh. Připravenou rýžovou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe kousky jablek a takto utvoříme několik vrstev. |
4 | Připravený dezert dáme zapéci do trouby. Pečeme do zezlátnutí vrchní části. Hotový moučník posypeme cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a rozpuštěnou čokoládou. Podáváme teplý. |
Výborný levný recept. V receptu není napsáno množství jablíček. Dala jsem jich tam 10 středně velkých. K jablkům jsem přidala trochu skořice. Určitě ještě udělám. Přidávám si do oblíbených. Mňam
Chuťovka