Jednoduchý recept

Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46372

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
3 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Sýr bílý jadel 38%
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 684kJ
16% Sacharidy 59 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 196 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou postup přípravy receptu:

1

Sýr nakrájíme na velmi malé kousky.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl, kousky sýra a mátu. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Tradiční kyperský chléb, který má velmi výraznou chuť a aroma. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept