Recept

Vinné listy plněné hrozinkami a piniovými oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46375
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
2,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Hrozinky
200 g Hroznové víno
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
180 g Rýže Basmati
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Vinné listy
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 510kJ
15% Sacharidy 53 g
101% Tuky 76 g
7% Sodík 132 mg
17% Bílkoviny 9 g

Vinné listy plněné hrozinkami a piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Zlaté hrozinky promyjeme v sítu a necháme okapat. Mladou lahůdkovou cibuli i s natí a petrželovou nať očistíme a drobně pokrájíme. Piniové oříšky opražíme nasucho v teflonové pánvi dozlatova. Oříšky vyjmeme, odložíme je do misky. Do pánve přidáme máslo s olivovým olejem (50 ml). Když je omastek dostatečně rozehřátý, podusíme na něm pokrájenou cibuli. Vyjmeme ji i s omastkem a přidáme k oříškům. Ještě přidáme dobře promytou předvařenou rýži, petrželku, citronovou kůru a citronovou šťávu (0,5 lžíce). Promícháme, dochutíme solí (až 0,5 lžičky), bílým pepřem a znovu promícháme.

2

V malé misce vymícháme 70 ml olivového oleje s 1 lžicí citronové šťávy.

3

Ve velkém hrnci přivedeme k varu 2 litry vody. Omyté vinné listy (250 g - asi 16 listů bez stopek) vložíme do vroucí vody na 1-2 minuty, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom dáme 3-4 listy na dno hrnce. Ostatní listy rozložíme na tác, na každý položíme přibližně 0,5-1 lžíci rýžové směsi. Překlopíme levou i pravou stranu listu, protilehlé rohy přeložíme dovnitř a list zavineme. Takto připravíme ostatní závitky, položíme je těsně vedle sebe do hrnce. Ochuceným olivovým olejem pokapeme závitky, zatížíme je (například mělkým talířem), přilijeme zeleninový bujón a pomalu vaříme pod poklicí asi 1 hodinu.

4

Omyjeme citrony a pokrájíme je na dílky. Omyjeme zralé hroznové víno a kuličky obereme.

5

Na talíře rozdělíme porce závitků z vinných listů, ozdobíme je pokrájeným citronem, hroznovým vínem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept