Jednoduchý recept

Palačinky plněné fazolemi

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46377

Ingredience

100 g Kečup ostrý
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Náplň
1 kávová lžička Chilli koření mleté
500 g Fazole bílé v chilli omáčce
500 g Fazole červené sterilované
300 g Jogurt bílý
30 g Kopr čerstvý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 570kJ
36% Sacharidy 130 g
29% Tuky 22 g
72% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Palačinky plněné fazolemi postup přípravy receptu:

1

Mouku, kypřící prášek, sůl a pepř vsypeme do misky. Přidáme vejce, přilijeme kečup, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.

2

Konzervy s červenými a bílými fazolemi otevřeme, scedíme a vlijeme do kastrůlku, na mírném ohni zahříváme, přidáme nakrájená a scezená rajčata, oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek, suroviny přivedeme k varu, ochutnáme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Kastrůlek stáhneme z ohně, přidáme nasekaný kopr, zamícháme a naplň udržujeme teplou.

3

Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, na dno nalijeme těsto, pečeme, potom palačinky obrátíme a dopečeme druhou stranu. Pečeme do spotřebování těsta a palačinky udržujeme teplé.

4

Teplé palačinky rozložíme na talíře, každou polovinu naplníme náplní a přeložíme druhou polovinou. Na každou porci položíme lžíci jogurtu a palačinky ihned podáváme.

Poznámka

Palačinky tohoto druhu podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept