Recept

Dušené telecí závitky

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 46379
Kategorie: Maso

Ingredience

500 ml Hovězí vývar základní
120 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
Na nádivku
200 g Hovězí maso mleté
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 špetka Muškátový květ
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 900kJ
5% Sacharidy 18 g
54% Tuky 41 g
39% Sodík 780 mg
109% Bílkoviny 61 g

Dušené telecí závitky postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou. Sterilovaný hrášek slijeme a necháme okapat.

2

V míse promícháme mleté maso s namočeným rohlíkem, přimícháme rozšlehané vejce, sůl, muškátový květ a pepř. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou natřeme na plátky masa, zavineme a sepneme jehlami. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na másle. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

3

Před koncem přidáme hrášek a chvilku podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept