Jednoduchý recept

Koláč s jahodami a krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4638

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
350 g Jahody zahradní
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Marmeláda jahodová
140 g Mascarpone
150 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 391kJ
16% Sacharidy 58 g
46% Tuky 35 g
1% Sodík 20 mg
15% Bílkoviny 9 g

Koláč s jahodami a krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220C.

2

Koláčovou formu vymažeme máslem.

3

Máslo nahrubo nastrouháme do mísy a dáme na pár minut do mrazničky. Poté ho špachtlí smícháme s moukou, kypřicím práškem a 50g cukru. Přidáme mléko, citronovou šťávu a rychle vypracujeme těsto tak, aby v něm zůstaly hrudky másla. Rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím formu. Potřeme vejcem a pečeme cca 20min dozlatova. Vyklopíme a necháme vychladnout.

4

Jahody rozpůlíme, v míse promícháme s trochou cukru a marmeládou. Vedle utřeme mascarpone se zbytkem cukru a vanilkovým extraktem. Krém naneseme na korpus, navrch naskládáme jahody, poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept