Telecí plec na víně se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec na víně se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46381 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cibule |
220 ml | Hovězí vývar základní |
160 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
220 ml | Víno bílé |
170 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec na víně se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme. |
3 | K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme. |
4 | Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme. |